top of page

De Ruïnekerk

‘Het is de Ruïnekerk in Bergen, dat is de locatie voor mijn boekpresentatie.’ Ik zit met een goede vriend in de auto en we rijden richting de kerk. Ineens is het zo helder. ‘Dat ik daar niet eerder aan heb gedacht. Dat is de plek waar alles samen mag komen op zaterdag 11-11 om 11 uur.’


Mijn eigen huis ligt bij de Ruïnekerk om de hoek. Mijn boek ‘Onverbloemd’ mag geboren worden, precies daar waar het geschreven is.

Het is een plek waar leylijnen met elkaar verbinden en waar het mannelijke en het vrouwelijke samenkomt. De Ruïnekerk (het mannelijke fallussymbool) staat middenin een cirkel van krachtige Lindebomen die symbool staan voor de vrouwelijke wijsheid. Kortom, het mannelijke komt daar thuis in een vrouwelijke bedding. Dat is precies waar mijn boek naartoe schrijft in het ‘vol vrouw’ zijn.

Het maakt me stil hoe alles als vanzelf op zijn plek mag vallen. Het antwoord ligt soms veel dichterbij dan je denkt.Comments


bottom of page