top of page

Compleet onwetend dansen

‘Ik weet nog goed dat ik voor de eerste keer naar Ecstatic Dance ging’, deelde ik met een dierbare vriend aan de telefoon. Ik had geen idee wat Ecstatic Dance was. Compleet onwetend, dansend op mijn blote voeten, stond ik daar ineens. Als vanzelf begon mijn lichaam te bewegen. Ik werd meegenomen door het ritme van de muziek. Voor het eerst in mijn leven stond ik te dansen zonder ook maar enig oordeel over mezelf te vellen. Het ging niet meer over of ik wel of niet kon dansen. Ik ging op in de dans.


Toen ik thuis kwam, bleek dat er ook foto’s waren gemaakt. Ik was me van geen fotograaf bewust, ik had geen idee. Bij het zien van de foto’s was ik verwonderd. Ben ik dit?! Zo vrij. Zo vol in overgave. Voor mij is dit een sleutelmoment, waarin ik mijzelf nu volmondig hoor zeggen; ‘Ja, dit ben ik.’Comments


bottom of page