top of page

Dat magische duwtje in de rug van het leven

‘Jij gaat een boek schrijven’, wordt ineens vanuit het niets met mij gedeeld. ‘In een maand, in februari’.

Ik zit bij een 10 dagen stilte op mijn meditatie kussen en daar is die alwetende stem die met mij deelt wat komen gaat. Ik voel hoe ik innerlijk in verweer kom. ‘In een maand?! Een heel boek? Hoe dan in hemelsnaam?’


Tegelijkertijd weet ik het dondersgoed. Ik weet precies waar het boek over hoort te gaan.

Wonderlijk genoeg na de 10 dagen stilte, wanneer we weer met elkaar mogen spreken, kom ik in gesprek met de vrouw die tijdens de stilte links naast mij zat. Ze deelt met mij dat ze schrijfster is van meerdere boeken. En dan is daar haar uitnodiging, precies in lijn met wat ik in de stilte heb meegemaakt. Dat magische duwtje in de rug van het leven. Ze vertelt: ‘Ik geef in februari een workshop, schrijf je boek in 1 maand, je bent van harte welkom.’ Alles in mij weet dat ik daarbij hoor te zijn. Dat in die maand mijn boek mag ontstaan.


Commenti


bottom of page