top of page

Mijn levensverhaal in Oervrouw

“Jij hebt jouw eigen levensverhaal mogen uitschrijven voor een tijdschrift?”, vroeg opa verbaasd aan mij. We zaten knus naast elkaar op de bank in de woonkamer bij mijn ouders. Ik knikte naar hem. Opa deelde: “Dat ik met mijn 93 jaar mijn levensverhaal kan uitschrijven, dat begrijp ik wel. Maar jij jouw levensverhaal op je 36e?!”


Ik genoot van opa’s reactie. Ik kon alleen liefdevol lachen en beamen dat ik op mijn schamele 36e toch echt mijn levensverhaal mocht uitschrijven tot en met nu.


Het was net voordat ik op reis ging. Ik werd gevraagd door oervrouw Melanie om mijn levensverhaal uit te schrijven voor het blad Oervrouw. Met het punt waar ik in mijn leven stond, ervaarde ik meteen een vol ja. Net voordat ik op het vliegtuig naar Bali stapte, stuurde ik Melanie de laatste versie toe. Het was zo bijzonder om met het uitschrijven van mijn verhaal een cirkel rond te mogen maken.


Ik deelde mijn levensverhaal op een eerder moment met opa. Hij ontving het in totale stilte. Met daarna zijn oprechte reactie: “Wat mooi verwoord en als dit nu al jouw levensverhaal is, wat mag jouw verhaal dan zijn als je 93 jaar bent…”


Ben je benieuwd naar mijn levensverhaal? Je kan het lezen in de nieuwste uitgave van Oervrouw, nummer 16.
Comments


bottom of page