top of page

Seksualiteit zoals het bedoeld is

Ik laat je graag alvast kennismaken met een deel van mijn boek ‘Onverbloemd’, door een uitsnede met jou te delen. In mijn boek is mijn eigen verhaal verweven met de verhalen van 8 openhartige dappere vrouwen. Ik neem je mee in het verhaal van Anne (haar naam is fictief ter bescherming van haar privacy).


Anne: ‘Seksualiteit bestond eigenlijk niet in het huis waarin ik ben opgegroeid. Alleen stiekem. Achter gesloten deuren. Letterlijk. Een deur die op slot zat. Ik heb nooit mijn ouders meegemaakt die samen in een bed lagen. Of die elkaar een kus gaven. Of bloot door het huis lopen, dat ken ik niet. Dat was er allemaal niet. Dus ik was totaal niet verbonden met seksualiteit in het algemeen. Ik was totaal niet in contact met mijn lichaam. Het woord vagina is thuis nooit genoemd. Het was een niet bestaand iets, alsof het er niet was. En dat heeft heel lang geduurd. Heel lang. Er was ook niemand die mij daarop wees. Er werd gewoon niet over gesproken. En ik ging ook niet met mezelf spelen wat sommigen als klein meisje doen.


67 jaar ben ik … Nu pas speelt seksualiteit een rol in mijn leven zoals het bedoeld is. Het mogen spelen met jezelf en met de ander. Wat een openbaring. 44 jaar wist ik niet hoe het spel werkte en speelde ik ook niet met mezelf. Tot voor kort had ik mijn yoni nog nooit met een spiegel bekeken. Nu kan ik zeggen: wat is ze mooi.’


Deze foto is gemaakt door mijn opa. Hij weet moeder natuur zo mooi met zijn camera vast te leggen. Onze seksualiteit beleven zoals zij ten diepste bedoeld is, is voor mij niets anders dan de natuur buiten en binnen ons volledig mogen laten stromen. Ik zal daarin vaker natuurfoto’s van mijn dierbare opa delen.
Comments


bottom of page